Великобританія передасть Україні майже 60 гаубиць

Великобританія передасть Україні майже 60 гаубиць

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії найближчими тижнями поставить Україні десятки артустановок, сотні безпілотників і протитанкових гранатометів.

Про це повідомляє Міноборони Сполученого Королівства.

Зокрема йдеться про понад два десятки 155-мм самохідних гаубиць M109 і 36 легких буксированих 105-мм гаубиць L119, про що сьогодні повідомив міністр оборони Бен Уоллес в оновленому звіті до британського парламенту. Також він додав, що будуть передані радіолокаційні системи контрбатарейної боротьби та понад 50 000 боєприпасів для наявної в Україні артилерії радянських часів.

Також Великобританія надішле понад 1600 одиниць протитанкової зброї та безпілотні літальні апарати, зокрема сотні дронів-камікадзе.

Повідомляється, що наразі в Україну вже відправлено 6 900 ракет та гранатометів типу NLAW, Javelin, Brimstone та інших, шість зенітних ракетних комплексів Stormer HVM з сотнями ракет Starstreak, реактивні системи залпового вогню, 120 бронетранспортерів, 16 тисяч артилерійських снарядів, а також велику кількість нелетальної допомоги — понад 82 000 шоломів, 8 450 бронежилетів і понад 5 000 приладів нічного бачення.

Нагадаємо, що раніше повідомлялось, що Великобританія придбала і відремонтувала понад 20 САУ M109 для того, щоб передати їх українській армії, які протистоїть російським загарбникам.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»



ua en