Верховна Рада розширила перелік відстрочок від мобілізації

Верховна Рада розширила перелік відстрочок від мобілізації

Верховна Рада України 29 липня прийняла два закони щодо розширення переліку військовозобов'язаних, які мають право на відстрочку від призову під час мобілізації.

Законопроєктом № 7352 надано відстрочку науковим та науково-педагогічним працівникам наукових установ та організацій, які не мають вченого звання або ступеню (наявність яких раніше було умовою надання відстрочки.

Зміни передбачають, що право на відстрочку від призову мають наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники, за умови що вони працюють у наукових установах та організаціях, закладах вищої, фахової передвищої, професійної (професійнотехнічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Інший законопроєкт — № 7481 поширив право на відстрочку на жінок і чоловіків, чиї близькі родичі загинули чи зникли безвісти під час здійснення заходів із забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі й стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях (ООС), а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану.

Раніше закон передбачав цю відстрочку лише для родичів осіб, які загинули або пропали безвісти під час проведення антитерористочної операції.

Закони наберуть чинності наступного за днем їхнього опублікуванн, що відбудеться після підпису їх Головою Верховної Ради та Президентом України.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»



Посилання на повні тексти нормативних документів з питань грошового, речового, продовольчого, житлового та соціального забезпечення можна знайти на сторінці сайту «Норми забезпечення військовослужбовців»