Міноборони створило агенцію оборонних закупівель

Міноборони створило агенцію оборонних закупівель

Міністерство оборони України створило Агенцію оборонних закупівель, як єдиний національний орган, що забезпечує централізовану закупівлю товарів, робіт і послуг у сфері національної безпеки та оборони.

Агенція створена у вигляді державного підприємства, яке має право створювати філії, представництва та інші відокремлені підрозділи, в тому числі й за межами України. Крім того, агенція може бути засновником інших юридичних осіб будь-яких організаційно-правових форм. Статутний капітал нового держпідприємства складає 1 мільйон гривень.

У статуті підприємства зазначається, що воно утворене з метою створення інтегрованої системи закупівель в Міністерстві оборони України, забезпечення життєвого циклу продукції оборонного призначення, укладання компенсацій (офсетних) угод, визначення етапності виконання договорів (контрактів) із забезпечення продукцією оборонного призначення, а також одержання прибутку від здійснення закупівель товарів, робіт і послуг, у тому числі оборонного призначення, для гарантованого забезпечення потреб Міністерства оборони України та Збройних Сил України, реалізації та забезпечення виконання державних цільових програм, у тому числі в якості служби державного замовника у сфері оборони, здійснення державних оборонних закупівель, реалізації взаємодії зі спеціалізованими організаціями, забезпечення ефективного використання державного майна та коштів Державного бюджету України.

Серед іншого, на Агенцію покладається імпорт товарів військового призначення, а також товарів, які містять відомості, що становлять державну таємницю.

Нове підприємство здійснюватиме закупівлі в інтересах всіх військових формувань України.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»