Рада проголосувала за нові відстрочки від мобілізації

Рада проголосувала за нові відстрочки від мобілізації

Верховна Рада України схвалила у першому читанні два законопроєкти щодо розширення переліку військовозобов'язаних, які мають право на відстрочку від призову під час мобілізації.

Проєкт закону № 7352 має надати відстрочку науковим та науково-педагогічним працівникам наукових установ та організацій, які не мають вченого звання або ступеню (наявність яких наразі є умовою надання відстрочки. Проєкт підтримали 318 депутатів.

Також для таких працівників зберігається умова щодо працевлаштування не менше ніж на 0,75 ставки.

Законопроєкт № 7481, який підтримали 298 нардепів, розширює право на відстрочку на жінок і чоловіків, чиї близькі родичі загинули чи зникли безвісти під час здійснення заходів із забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі й стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях (ООС), а також під час відсічі збройній агресії під час дії воєнного стану.

Наразі мобілізації не підлягають жінки та чоловіки, чиї близькі родичі загинули або пропали безвісти під час проведення антитерористочної операції.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»



Посилання на повні тексти нормативних документів з питань грошового, речового, продовольчого, житлового та соціального забезпечення можна знайти на сторінці сайту «Норми забезпечення військовослужбовців»