Три роки позбавлення волі за відмову від повістки

призов

До трьох років позбавлення волі засуджено резервіста на Дніпропетровщині, який не прибув для проходження медогляду і призову за мобілізацією за двома повістками, а ще від однієї відмовився.

Зазначений громадянин раніше проходив військову службу і з 2019 року перебував у військовому резерві, крім того, періодичним оглядом військово-лікарської комісії раніше був визнаний придатним до військової служби за станом здоров'я.

У зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України, введенням воєнного стану та оголошенням в Україні загальної мобілізації, 26 квітня йому було вручено повістку, але до територіального центру комплектування та соціальної підтримки громадянин не прибув.

Згодом, 14 травня зазначеній особі було запропоновано отримати повістку вдруге, від отримання якої він відмовився, про що було складено відповідний акт. Проте наступного, 15 травня, він все ж отримав повістку для проходження медогляду, проведення призову за мобілізацією та відправлення до однієї із військових частин Збройних Сил України.



Однак, усупереч вимогам законодавства, громадянин, бувши придатним за станом здоров'я для проходження військової служби та не маючи правових підстав на відстрочку, з метою ухилення від призову за мобілізацією, діючи умисно та усвідомлюючи протиправний характер своїх суспільно небезпечних дій, достеменно знаючи про час та місце його виклику до територіального центру комплектування, не з'явився за викликом з надуманих неповажних причин, таким чином вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ст. 336 КК України.

Розглянувши матеріали справи Криничанський районний суд Дніпропетровської області 18 липня визнав резервіста винним в ухиленні від мобілізації та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк три роки.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»