Міноборони прокоментувало виплату 30 000 грн військовим

грошове забезпечення

Після внесення змін до порядку виплати винагороди за воєнний стан та зменшення цієї виплати військовим НГУ та ДПСУ, виплату 30 тисяч прокоментувало і Міністерство оборони.

Про це під час брифінгу в медіацентрі «Україна — Укрінформ» поінформувала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона зазначила, що додаткові виплати у розмірі 30 і 100 тисяч, продовжують виплачуватися без змін, а чергова їх виплата на цей час опрацьовується, адже це величезні обсяги виплат.

«Виплати триватимуть ще декілька днів, тому ті, хто досі не отримав ці гроші, почекайте ще трішки, ви отримаєте всі ці виплати», — запевнила посадовиця.

Нагадаємо, що 7 липня Кабінет Міністрів змінив умов виплати додаткової грошової винагороди під час дії воєнного стану, зокрема дозволив керівникам міністерств та державних органів зменшувати її розмір.

Відповідні зміни внесені до Постанови КМУ від 28 лютого 2022 р. № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану» постановою № 793 від 7 липня 2022 року. Зокрема відтепер розмір допомоги визначається не як «30 тисяч», а «до 30 тисяч».

Після чого Міністерство внутрішніх справ (МВС) оприлюднило роз'яснення як зміняться виплати підконтрольних йому органів: Нацгвардії, Державної прикордонної служби, Національної поліції, а також осіб цивільного та начальницького складу цивільного захисту ДСНС. Згідно з оприлюдненою інформацією розмір допомоги для військовослужбовців НГУ, ДПСУ, а також поліцейських та рятувальників зменшиться з 30-100 тисяч до 7-35 тисяч гривень.

Щодо військовослужбовців ЗСУ, то наразі тим військовим, які безпосередньо не залучені до ведення бойових дій, додаткова винагорода виплачується (в розрахунку на місяць) у розмірі 30 тис. грн, а для військових, які беруть участь у боях, винагорода визначається з розрахунку 100 тис. гривень на місяць пропорційно часу участі у таких діях (приблизно 3 тис. грн на день).

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»