ЗСУ заперечили передачу македонських Су-25

ЗСУ заперечили передачу македонських Су-25 Фото © Rob Schleiffert / 2007

Повітряні Сили не підтвердили передачу Україні 4 штурмовиків Су-25 від Північної Македонії.

Про це, коментуючи інформацію ЗМІ щодо передачі Україні чотирьох північномакедонських штурмовиків Су-25, повідомив речник ПС ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

«Ми не маємо зараз підтвердження від офіційних джерел Північної Македонії і Міноборони України щодо передачі цих літаків. Це з'явилося у пресі...», — цитують офіцера Крила.

Також, відповідаючи на запитання про кількість українських пілотів, які наразі проходять навчання для управління літаками F-15 та F-16, він зауважив, що наразі немає й рішення про надання Україні літаків F-15, F-16 чи інших типів літаків, хоча у ЗМІ вже повідомляють про навчання українських пілотів.

«Потрібно спершу ухвалити політичне рішення про те, який саме тип літака буде надано Україні, і на нього вже навчати. Поки що підготовка пілотів для цих типів літаків не проводиться», — повідомив речник.

Нагадаємо, що в оборонний бюджет США на 2023 фінансовий рік (починається з 1 жовтня 2022 року) передбачається включити 100 млн доларів на підготовку українських пілотів на американських винищувачах F-15 та F-16.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»