З початку війни загинуло 9 тисяч військовослужбовців

З початку війни загинули 9 тисяч військовослужбовців

За шість місяців широкомасштабної війни з російською федерацією загинуло майже 9 тисяч українських військовослужбовців.

Про це заявив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний під час виступу на ветеранському форумі «Захисники. Перекличка. Там де ми, там Україна», який транслювався наживо в ефірі інформаційного марафону UAразом, повідомляє АрміяInform.

«У цій війні беруть участь не лише військовослужбовці й не лише ті, хто взяв до рук зброю, — наші маленькі дітки, які зовсім ні в чому не винні, крім того, що вони народилися саме тут і саме в цей час. Вони справді нічого не розуміють, що відбувається, але однозначно потребують захисту і біля Соледара, Бахмута, Великої Новосілки, і тут, тому що їхній батько пішов на фронт і, можливо, входить до тих майже 9 тисяч героїв, які загинули», — зазначив генерал.

Нагадаємо, що у середині квітня Володимир Зеленський повідомив, що під час війни загинуло від 2500 до 3000 українських військових. Якщо виходити з цих цифр, то близько 6000 українських військових загинуло за останні чотири місяці.

Водночас станом на ранок 22 серпня, за інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, втрати російських військ становлять близько 45 400 осіб.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»