Українська армія отримала САУ Zuzana 2

Україна підписала контракт на постачання САУ Zuzana 2

Збройні Сили України отримали зі Словаччини половину з 8 законтрактованих 155-мм самохідних гаубиць Zuzana 2, що є модифікацією САУ Dana зі 155-мм гарматою.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

«В Україну прибули самохідні гаубиці Zuzana. Це сьома така зброя типу НАТО для української армії. Zuzana буде в чудовій компанії M777, FH70, CAESAR, M109, Krab і PzH 2000. Дякую моєму колезі міністру оборони Словацької Республіки Ярославу Надю і словацькому народу», — написав Резніков у твіттері.

сюзана 2

Як повідомлялось Ukrainian Military Pages, контракт на закупівлю восьми САУ Zuzana 2 було підписано на початку червня. При цьому українські військові почали підготовку на словацьких самохідних гаубицях у травні, ще до укладання контракту.

САУ Zuzana 2 побудована на колісному шасі TATRA 8×8. Машина оснащена 155-мм гаубицею з довжиною ствола у 52 калібри та максимальною дальністю стрільби 41 км. Маса самохідки 32 тонни, екіпаж складається з чотирьох осіб. Автоматична система заряджання дозволяє здійснювати 6 пострілів за хвилину або 16 пострілів за 3 хвилини.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»