Німеччина передала РЛС «COBRA» і нову партію ЗСУ «Gepard»

Що може німецька РЛС СOBRA яку отримає ЗСУ

За перший тиждень вересня Німеччина передала Україні ще п'ять самохідних зеніток «Gepard», а також сучасний мобільний радар контрбатарейної боротьби COBRA.

Відповідний звіт оприлюднив німецький уряд. За тиждень до цього німці передали Україні 4000 навчальних боєприпасів для самохідних зенітних установок «Gepard», чисельність яких вже досягла двадцяти одиниць (з тридцяти виділених).

ЗСУ «Гепард» (нім. Flugabwehrkanonenpanzer Gepard) базується на шасі танка Leopard 1. У двомісній башті, що обертається на 360°, встановлені дві 35-мм гармати Oerlikon KDA L/90 та два радари: пошуковий (дальність виявлення до 18 км) та наведення.

Німеччина передасть Україні 50 зенітних самоходок Gepard

До боєкомплекту гармат входять 35 × 228 мм снаряди FAPDS — проти повітряних і легкоброньованих наземних цілей та бронебійні підкаліберні снаряди HVAPDS-T — проти важкоброньованих наземних цілей. Ефективна дальність ураження повітряних цілей (для Gepard 1A2) становить до 5000 метрів, висота 3500 метрів.

Щодо РЛС COBRA то ця техніка потрапила до Збройних Сил України вперше. Станція, яка перебуває на озброєнні Бундесверу, здатна визначати позиції артилерії на відстані до 100 км. Також вона може обчислювати точки падіння снарядів та ракет, що дозволяє коригувати вогонь своїх підрозділів або попереджати їх про небезпеку вогневого ураження.

Що може німецька РЛС СOBRA яку отримає ЗСУ

РЛС має напівпровідникову фазовану антену, яка забезпечує огляд повітряного простору шляхом електронного сканування. Для захисту від перешкод використовуються адаптивні системи зміни несної частоти та цифрової селекції рухомих цілей. Зниження рівнів бічних пелюсток діаграм спрямованості антен значно ускладнює виявлення місце перебування станції.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»