Міністр оборони дозволив нагороджувати зброєю кілька разів

Міністр оборони дозволив нагороджувати зброєю кілька разів

Міністерство оборони України зняло обмеження щодо кількості нагородної зброї, яку можуть вручити одній людині. Відповідний наказ підписав міністр Олексій Резніков.

Зокрема наказом Міноборони № 196 від 19 липня 2020 року з Положення про відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства оборони України «Вогнепальна зброя» і «Холодна зброя» виключається пункт 1.9, який обмежував кількість нагороджень одним разом:

1.9. Особа може бути нагороджена відзнаками «Вогнепальна зброя» і «Холодна зброя» лише один раз.

Варто зазначити, що обмеження за кількістю нагороджень було введено у 2017 році наказом міністра оборони від 23 листопада 2017 року № 617./p>

Відповідно до Дисциплінарного статуту Збройних Сил України відзнаками «Вогнепальна зброя» і «Холодна зброя» нагороджують міністр оборони та керівники інших центральних органів виконавчої влади, які мають у своєму підпорядкуванні військові формування.

Цими відзнаками нагороджуються військовослужбовці за визначні заслуги в забезпеченні обороноздатності України, недоторканності її державного кордону, підтриманні високої бойової готовності військ (сил), зміцненні національної безпеки, боротьбі зі злочинністю, захисті конституційних прав та свобод людини і громадянина, за бездоганну багаторічну службу, зразкове виконання військового та службового обов’язку, виявлені при цьому честь і доблесть.

Крім того, Дисциплінарний статут також передбачає відзнаку «Іменна вогнепальна зброя», якою нагороджує Президент України — Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»