Артилерія і бронетехніка — США оголосили новий пакет допомоги

Артилерія і бронетехніка — США оголосили новий пакет допомоги

США оголосили про чергову військову допомогу Україні в рамках програми Presidential Drawdown (PDA), яку Міноборони США використовує для постачання озброєння зі своїх запасів.

Це вже двадцяте за рахунком «президентське вилучення» озброєння наголошують у Пентагоні.

Новий транш допомоги на суму 675 мільйонів доларів включає додаткові ракети GMLRS для РСЗВ типу HIMARS та MLRS, нову партію 105-міліметрових гаубиць, артилерійські боєприпаси, протирадіолокаційні авіаційні ракети AGM-88 HARM, позашляховики Humvee (HMMWV), броньовані автомобілі медичної допомоги, протитанкові системи, стрілецьку зброю тощо.

Представник Пентагону зазначив, що США та партнери вже поставили Україні загалом 26 реактивних артилерійських систем великої дальності типу РСЗВ типу HIMARS та MLRS, а кількість гаубичних систем, що передаються захисникам України, зусиллями різних країн світу з квітня було збільшено у понад 18 разів.

Нагадаємо, що наприкінці серпня Пентагон уклав контракт з компанією Raytheon на виробництво перших двох батарей ЗРК NASAMS для України, рішення про виділення ких було оголошено 1 липня А 24 серпня США оголосили про рішення виділити Україні ще шість батарей NASAMS у рамках рекордного пакета допомоги вартістю близько 3 мільярдів доларів.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»