Верховна Рада збільшила видатки на оборону

Проєкт бюджету-2022: порівняння видатків на силовиків

Міноборони щомісяця витрачає суму, яку у попередні роки витрачало за рік

Верховна Рада України проголосувала за зміни до Держбюджету на 2022 рік, що передбачають збільшення видатків на оборону. Відповідний законопроєкт підтримали 318 народних обранців.

«Цей рік є екстремальним з точки зору потреб оборони. Міністерство оборони щомісяця витрачає суму, яку у попередні роки витрачало за рік. Своєчасне внесення змін до бюджету гарантує, що усі пріоритетні напрямки до кінця року будуть профінансовані у повному обсязі. Зокрема — грошове забезпечення військовослужбовців, контракти на постачання зброї та боєприпасів, інші потреби. Це важливий елемент стійкості нашої оборони. Дякую усім парламентарям, які проголосували і підтримали бюджет. Також хочу подякувати Голові ВРУ Руслану Стефанчуку та керівникам усіх фракцій і груп за відверту та конструктивну розмову на Погоджувальній раді», — прокоментував ухвалення закону міністр оборони Олексій Резніков.

Схвалений депутатами законопроект № 8126 передбачає виділення силовим відомствам майже 387 млрд грн додаткових коштів. 365,2 млрд грн з них — Міністерству оборони.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»