Естонія затвердила новий пакет військової допомоги Україні

Естонська армія звільняє антивакцинаторів

Уряд Естонської Республіки, у четвер, 22 грудня, схвалив рішення щодо надання Україні нового пакету військової допомоги.

Про це на пресконференції заявив міністр оборони Ханно Певкур, пише Європейська правда.

За його словами, у новому пакеті буде зимова польова форма, засоби індивідуального захисту, а також дрони. Міністр не назвав суму, в яку оцінюють ухвалений пакет допомоги та додав, що з початку російського вторгнення Естонія вже передала Україні озброєння та військове обладнання на суму понад 1 млрд євро.

«Ми продовжуємо підтримувати Україну і сьогодні ми ухвалили рішення про новий пакет допомоги для українських військовослужбовців. Пакет здебільшого стосується індивідуального спорядження, тому що це те, про що конкретно нас попросили українці», — сказав Певкур.

Нагадаємо, що раніше Естонія передала Україні 122-міліметрові гаубиці, протитанкові ракетні комплекси FGM-148 Javelin, протитанкові міни, безвідкатні протитанкові гармати, гранатомети, стрілецьку зброю, ручні гранати та боєприпаси, а також бронежилети, шоломи, засоби зв'язку оптичні прилади та мобільний польовий шпиталь другого ешелону (Role/Echelon 2), що є спільним проєктом з Німеччиною.