ФРН передала Україні ще одну партію ракет для ЗРК IRIS-T

ЗРК IRIS-T

Німеччина передала Україні додаткові ракети для ЗРК IRIS-T SLM, 155-мм артилерійські снаряди, броньовані евакуаційні машини, вантажівки та постріли для гранатометів.

Про це йдеться у звіті федерального німецького уряду від 15 грудня.

Це вже друга додаткова партія ракет, перша надійшла на початку листопада, адже ракети передані разом із ЗРК IRIS-T SLM у жовтні були швидко витрачені для відбиття російських атак.

Також цього тижня було передано 5000 артилерійських снарядів калібру 155-мм, 18 вантажівок 8х8 зі змінними кузовами, 2 броньованих евакуаційних машин (БРЕМ) Bergepanzer 2, чотири машини медичної допомоги, та 30 000 пострілів до 40-мм гранатометів.

Нагадаємо, що загалом ФРН планує поставити Україні чотири батареї ЗРК IRIS-T SLM. За планом постачання ще однієї системи IRIS-T SLM очікується до кінця року, решти двох — у 2023 році.

Система IRIS-T SLM (організаційно один комплекс це батарея) складається з радіолокатора спостереження, центру управління та трьох пускових установок на яких готові до запуску 24 зенітні керовані ракети.

Україна просить ФРН продати одинадцять батарей ЗРК Iris-T SLM

Цей ЗРК може перехоплювати винищувачі, гелікоптери та безпілотники. Також можуть бути перехоплені ракети малої дальності та керовані ракети, якими РФ обстрілює українські міста.

Раніше повідомлялось, що Україна подавала до німецького уряду заявку щодо придбання у німецької промисловості одинадцяти батарей зенітних ракетних комплексів Iris-T SLM, яка вважається однією з найсучасніших і дорогих систем ППО.