В Іспанії навчають першу групу українських військових

До Іспанії прибула перша група українських військових

Офіцер, сержант і 63 солдати ЗСУ в супроводі трьох перекладачів і чотирьох офіцерів зв’язку навчаються в Іспанії, у рамках навчальної Місії Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні.

Про це повідомляє АрміяInform з посиланням на сайт Міністерства оборони Іспанії.

Підготовка українців покладена на Сухопутні війська ЗС Іспанії, безпосередньо її проводить новостворене Командування підготовки «Толедо» на базі Академії Сухопутних військ ЗС Іспанії. Координує навчання Командування Гірських військ дивізії «Сан-Марсіаль», інструктори — з 66-го піхотного полку «Америка» Гірських військ.

Перша ротація українських військових проходить базову підготовку, оскільки складається здебільшого з мобілізованих цивільних осіб без попереднього військового досвіду. Курс триватиме п’ять тижнів. Проте програма може розвиватися відповідно до потреб Збройних Сил України. Начальник Генерального штабу оборони Королівства Іспанії адмірал-генерал Теодор Лопес Кальдерон зазначив, що Тренувальне Командування Толедо може навчати з різноманітних предметів, зокрема таких як невідкладна медична допомога.



Посилання на повні тексти нормативних документів з питань грошового, речового, продовольчого, житлового та соціального забезпечення можна знайти на сторінці сайту «Норми забезпечення військовослужбовців»



Даний матеріал належить до авторських публікацій.
Думка редакції може не збігатися із точкою зору авторів матеріалів.

Використані джерела:
назва джерела