ФРН передала Україні ще одну систему ППО IRIS-T SLM

ЗРК IRIS-T

Німеччина передала Україні ще одну зенітну ракетну систему (батарею) IRIS-T SLM.

Про це йдеться у звіті федерального німецького уряду від 26 квітня.

Крім того, надійшло ще 8 вантажівок Zetros, яких загалом тепер передано 84, дві вантажівки 8х6 з маніпуляторами та 8 контейнерів до них, а також анонсована передача ще п'яти таких вантажівок та 10 контейнерів.

Нагадаємо, що загалом ФРН планує поставити Україні чотири батареї ЗРК IRIS-T SLM. Перший ЗРК було поставлено у жовтні 2022 року, постачання другої системи IRIS-T SLM за планом мало відбутися до кінця 2022 року, решти двох — у 2023 році.

Система IRIS-T SLM (організаційно один комплекс це батарея) складається з радіолокатора спостереження, центру управління та трьох пускових установок із загалом 24 зенітними керованими ракетами готовими до запуску.

Україна просить ФРН продати одинадцять батарей ЗРК Iris-T SLM

Цей ЗРК може перехоплювати винищувачі, гелікоптери та безпілотники. Також можуть бути перехоплені ракети малої дальності та керовані ракети, якими РФ обстрілює українські міста.

Раніше повідомлялось, що Україна подавала до німецького уряду заявку щодо придбання у німецької промисловості одинадцяти батарей зенітних ракетних комплексів Iris-T SLM, яка вважається однією з найсучасніших і дорогих систем ППО.