У Конгресі США схвалили резолюцію щодо передачі Україні ракет ATACMS

Україна запросила у США балістичні ракети

Комітет у закордонних справах Палати представників США (нижня палата Конгресу США) розглянув та підтримав резолюцію H.Res. 488 із закликом до адміністрації Байдена надати Україні ракети ATACMS.

Про це повідомляє Мілітарний.

«Ракети ATACMS є критично важливими для успіху контрнаступу України. ATACMS мають радіус дії до 190 миль (понад 300 км – ред.), що дозволяє українським силам завдавати ударів по територіях, які утримують росіяни», — заявив у цьому зв’язку голова Комітету конгресмен-республіканець Майкл Маккол.

Американські законодавці від обох партій останнім часом посилили тиск на адміністрацію президента Байдена з вимогою передати Україні далекобійні ракети. Резолюція H.Res. 488 із закликом до адміністрації Байдена забезпечити Україну ракетами ATACMS була представлена в Конгресі США у першій половині червня.

У тексті документа наголошується на необхідності надати Україні далекобійні ракети в негайному порядку, зберігаючи при цьому бойову готовність Сполучених Штатів.

«Палата представників закликає Сполучені Штати негайно надати Україні армійські тактичні ракетні системи (ATACMS) в достатній кількості, щоби прискорити перемогу України у протистоянні неспровокованій агресивній війні РФ, зберігаючи при цьому бойову готовність Сполучених Штатів», — зазначається в документі.