Щодоби в російську армію набирають 1300 осіб

Росія вже мобілізувала понад 100 тисяч солдатів

РФ, яка веде загарбницьку війну проти України, до кінця цього місяця завершить формувати резервну армію. Наразі формування п'яти полків, які увійдуть до неї завершено на 60%.

Про це у доповіді російському диктатору заявив т.зв. міністр оборони Сергій Шойгу. За його словами найближчим часом буде сформовано ще один армійський корпус, крім того, триває укладання контрактів з членами добровольчих формувань, — «загальна кількість формувань, що приєдналися до угоди з МО РФ, перевищує 20».

Шойгу також повідомив, що за прямим контрактом з міноборони вже набрано 114 тисяч осіб, ще 52 тисячі надійшли на службу в російську армію як добровольці: «Середня кількість громадян, які укладають контракт про військову службу, перевищує 1300 осіб на добу».

Нагадаємо, що наприкінці минулого року було прийняте рішення про збільшення чисельності російської армії з 1,151 мільйона людей до 1,5 мільйона.

Відповідно до зведень Генштабу ЗСУ загальні бойові втрати російської армії на сьогодні склали близько 223 тисяч осіб (без розкриття кількості загиблих та поранених). Водночас за американськими оцінками, які були оприлюднені під час витоку документів на початку цього року, кількість саме вбитих росіян (станом на 1 березня) склала до 43,5 тисяч осіб.