Rheinmetall до кінця 2023 року передасть Україні дві надсучасні зенітні установки Skynex

Rheinmetall Skynex

Німецька компанія анонсувала передачу Збройним Силам України двох сучасних систем протиповітряної оборони Skynex, які будуть виготовлені та поставлені до кінця 2023 року.

ЗСУ Skynex оснащена сучасними системами пошуку та відстеження, які забезпечують постійне спостереження за повітряною та наземною обстановкою на 360°, а також забезпечують керування вогнем. А 35-мм артустановка Oerlikon забезпечує вогневу міць і точність.

На початку 2024 року Україна вже отримала [імовірно дві] установки Skynex. Про те що системи Skynex вже заступили на бойове чергування в Україні у квітні 2023 року повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зенітка Rheinmetall Skynex знищує рій дронів (ВІДЕО)

У Rheinmetall також анонсували передачу Україні 26 нових військових вантажівок, мобільних розвідувальних систем типу SurveilSPIRE з камерою денного та нічного бачення та мінідронів з автопілотом. Значну користь Збройним Силам України також принесе польовий госпіталь, який буде представлений у вигляді комбінованої наметово-контейнерної системи, та контейнерний рятувальний пункт для польової хірургії в польових умовах.

Зазначається, що наразі Rheinmetall є єдиним джерелом постачання для Збройних сил України більшої кількості нових боєприпасів середнього та великого калібру 20 мм (Marder), 105 мм (Leopard 1) і 120 мм (Leopard 2) Зокрема найближчим часом планується постачання партії 35-мм боєприпасів для зенітних установок Gepard.

У 2024 році Rheinmetall поставить Україні чотирнадцять основних бойових танків Leopard 2A4 за дорученням Нідерландів. Раніше, у квітні 2023 року, уряди Королівств Нідерландів і Данії оголосили про намір спільно закупити основні бойові танки Leopard 2A4 і надати їх Україні для ведення оборонного бою.