Військових законом зобов'яжуть вчити англійську

Військових законом зобов'яжуть вчити англійську

Наєв підтримав ініціативу Президента щодо закріплення англійської, як «мови міжнародного спілкування» та запропонував закріпити законом обов'язок військових знати англійську.

«Дуже своєчасною для сьогодення національних Збройних Сил є ініціатива Президента України Володимира Зеленського внесення до парламенту проєкту закону щодо статусу англійської як «мови міжнародного спілкування», — вважає Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Він зазначив, що на даний час військовослужбовці ЗСУ проходять навчання в європейських країнах, беруть участь у військових маневрах у Великій Британії. Днями стартували навчання серії «Сі Бриз», до яких залучаються особовий та корабельний склад ВМС України. В цілому у країнах ЄС пройшли підготовку вже 24 тисячі українських військових. Озброєння і техніка, яку поставляють країни-партнери, має майже всю технічну документацію англійською мовою.

«Вважаю, що якщо раніше питання вивчення військовими англійської мови мало рекомендаційний характер, то зараз має бути закріплено на законодавчому рівні», — наголосив Наєв.