Колишній військовий пілот здав товаришів росіянам

Колишній військовий пілот здав товарищів росіянам

Контррозвідка СБУ викрила зрадника, який збирає розвідувальні відомості про аеродроми ЗСУ та передає ворогу персональні дані українських військових льотчиків.

Зрадником виявився військовий пілот у відставці, мешканець тимчасово окупованого Бердянська, повідомляють в СБУ. Наразі він переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території на півдні України.

Встановлено, що на початку повномасштабного вторгнення він зв'язався з офіцером зі складу командування 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку ВКС РФ, з яким раніше навчався у військовому інституті, та запропонував свою допомогу у війні проти України.

Зокрема зрадник готував списки діючих пілотів Повітряних Сил ЗСУ. Для збору персональних даних зрадник телефонував колишнім однокурсникам і «в темну» розпитував потрібну інформацію, у тому числі додаткові контактні дані, місця проживання та несення служби.

За оперативними даними, ці відомості росіяни планували використати для вербування українських льотчиків на користь країни-агресора.