Ексдиректора Промоборонекспорта судитимуть за підозрою у привласненні $1,34 млн

Мі-17-1В

У понеділок, 10 липня, Спеціалізована антикорупці́йна прокуратура за матеріалами НАБУ направила до суду обвинувальний акт стосовно ексдиректора компанії-спецекспортера зі складу держконцерну «Укроборонпром».

Колишнього виконувача обов'язки директора підприємства звинувачують у привласненні 1,34 млн доларів, під час капітального ремонту трьох гелікоптерів в одній південноамериканській країні у 2016 році, повідомляють у САП.

Імовірно йдеться про ремонт гелікоптерів Мі-17-1В ВМС Мексиканських Сполучених Штатів, який робив Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон», але повного розрахунку за свої послуги не отримав.

У травні 2021 року КАЗ «Авіакон» подав до Господарського суду міста Києва позов проти Дочірнього підприємства ДК «Укрспецекспорт», державного зовнішньоторговельного та інвестиційного підприємства «Промоборонекспорт», щодо стягнення 507 894,71 дол. США. На підтвердження богу КАЗ надало суду видаткові та розхідні накладні. Промоборонекспорт борг не визнав, там стверджували, що конотопський завод у документах збільшив кількість компонентів та запасних частин, які належать до товарів військового призначення.