Уряд розширив програму доступної іпотеки під 3% річних

є-оселя

Програма єОселя буде доступна для ветеранів війни, а також сімей загиблих захисників.

Відповідні зміни до умов іпотечного кредитування Уряд вніс 4 липня.

«До цього право на доступне іпотечне кредитування під 3% річних мали діючі військовослужбовці за контрактом. Тепер програма єОселя буде доступна і для ветеранів війни, і для сімей загиблих Захисників і Захисниць України. Крім того, збережено право на пільгову іпотеку під 3% річних для військовослужбовців, які під час захисту Батьківщини отримали інвалідність І-ІІ групи внаслідок війни, звільнені з військової служби чи втратили відповідний статус або звання», — повідомляє Урядовий портал.

Раніше у разі звільнення за станом здоров’я право на пільгову іпотеку під 3% втрачалось. Військовослужбовці, які придбали житло на умовах пільгової іпотеки, були поранені під час військової служби й захисту держави, стали особами з інвалідністю І-ІІ групи, після звільнення зі служби мали сплачувати за житловий кредит не 3%, а вже 7%.



«Завдяки плідній співпраці Мінветеранів з Мінекономіки та Уряду, ми змогли розв'язати це питання. Відтепер наші Захисники та Захисниці, які отримали поранення, контузію, каліцтво і стали особами з інвалідністю І-ІІ групи внаслідок війни, зможуть зберегти своє право на доступне іпотечне кредитування і надалі сплачувати іпотеку під 3% річних», — повідомила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Протягом місяця стартує наступний етап реалізації програми єОселя. З 1 серпня через портал Дія розпочнеться приймання заяв на доступну іпотеку під 7%.