Командування частини вкрало 5 мільйонів бойових виплат

грошове забезпечення

Командир однієї з військових частин з поплічниками налагодили механізм фіктивної виплати бойових надбавок військовослужбовцям, які насправді перебували поза зоною бойових дій.

«Схема діяла протягом 7 місяців, а завдані державі збитки становлять майже 5 млн грн. Встановлено, що фігуранти включили у списки для виплат 9 військовослужбовців частини, які перебували за межами Донецької області. Вони фактично не брали безпосередню участь у бойових діях, але отримували усі передбачені законодавством виплати», — повідомляє ДБР.

У період з березня по вересень 2022 року цим військовослужбовцям щомісячно безпідставно перераховували на картковий рахунок по 100 тисяч гривень кожному. Під час обшуків у підозрюваних правоохоронці вилучили документацію, на підставі якої здійснювались незаконні нарахування та виплати «бойових» доплат.



Командир військової частини підозрюється у розтраті та заволодінні чужим майном, вчинених організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Командування частини вкрало 5 мільйонів бойвих виплат

Четверо його підлеглих, залучених у схемі — у розтраті та заволодінні чужим майном, вчинених організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України)

Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.