Україна наздогнала Росію за кількістю танків, — Bloomberg

leopard

Згідно з оновленими даними Кільського інституту світової економіки на полях битв після 16 місяців війни в Україні відбулась значна зміна балансу важкого озброєння.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на інформацію бази даних Ukraine Support Tracker, яку підтримує Кільський інститут світової економіки

Повідомляється, що з початку повномасштабного вторгнення різні країни поставили в Україну 471 танк, і ще 286 танків мають надійти. Разом з даними порталу Oryx щодо втрат російської та української армій та кількості захопленої важкої техніки, виходить, що станом на літо 2023 року Збройні Сили України мають більше танків, ніж армія РФ, яка з лютого 2022 року втратила більш ніж половину важкої техніки.

Україна наздогнала Росію за кількістю танків, — Bloomberg

Інформація про танки частково підтверджується заявою начальника Штабу оборони Великобританії Тоні Радакіна у вівторок: «Росія втратила майже половину боєздатності своєї армії», — сказав Радакін комітету з питань оборони. «Минулого року вона випустила 10 мільйонів артилерійських снарядів, але в кращому випадку може виробляти 1 мільйон снарядів на рік. Вона втратила 2500 танків, а виробляти може в кращому випадку 200 танків на рік».