Командирів більше навчають плануванню бою

TLP

Програма підготовки командирів рот змінилася кардинально — тепер утричі більше часу виділяється на вивчення процедур планування бою TLP (Troop Leading Procedure).

Завершився четвертий «Вишкіл капітанів» у Силах територіальної оборони ЗСУ. Цього разу сертифікати отримали не лише 100 офіцерів тероборони, а й 9 — з Національної гвардії та 8 — з Десантно-штурмових військ ЗСУ, повідомляє АрміяInform.

Вісім тижнів командири рот, взводів та офіцери штабів батальйонів вивчали процедури планування бою, військовий процес ухвалення рішень, ділилися бойовим досвідом і розвивали свої лідерські навички.

Курс засновано на процедурах планування та виконання бойових завдань країн НАТО з урахування досвіду російсько-української війни. Інструктори мають бойовий досвід та пройшли підготовку у Великій Британії.



Нагадаємо, що «курси капітанів» були започатковані у 2022 році. Підготовка була розрахована три місяці й передбачала модулі: «Бойове застосування роти та управління діями роти під час загальновійськового бою», «Робота штабу батальйону щодо планування та ведення бойових дій за процедурами Military Decision Making Process» (7-кроковий процес ухвалення військових рішень), «Лідерство та повсякденна діяльність».

З кожним випуском програма оновлюється й в порівнянні з першим набором вона змінилася кардинально. Зокрема розширені модулі процедури планування бою — все відпрацьовуються тричі — більше можливостей виїхати на місцевість, провести рекогностування, пропрацювати алгоритми наступу та оборони. Повторення дозволяє офіцерам відточити майстерність і проводити аналіз майже автоматично, — зазначають організатори вишколу.



Також були удосконалені модулі занять з Аналізу проведених дій, або АПД (AAR — After Action Review), відповідно тепер відпрацювання складається із трьох частин:

  • теорія й практика у класі з інструктором;
  • практична робота на місцевості: штурмовий бій в місті на спеціальній локації;
  • психологічний компонент роботи командира (як керувати колективом, відчувати настрої та використовувати їх на користь підрозділу).