Російські війська продовжують наступ на куп'янському напрямку

війна

Ворог хоче розгромити ЗСУ в районі Куп’янська і розвинути наступ в глибину українських бойових порядків, На цьому напрямку Росія зосередила понад 100 000 солдатів та 900 танків.

Оперативна обстановка складна. Командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський відвідав бойові бригади східного угруповання де зустрівся з командирами частин для корегування планів.

«З метою зупинити наступальні дії наших військ в районі Бахмута ворог активно перекидає на цей напрямок додаткові сили і засоби, основу яких складають частини повітряно-десантних військ. Водночас ворог перейшов у наступ на Куп’янському напрямку, поставивши перед собою мету розгромити наші війська в районі Куп’янська і продовжити наступ в глибину наших бойових порядків», — цитує слова командувача Military Media Center, медійний майданчик Сил оборони, що координується Міноборони України.

За словами речника Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого на лимано-куп’янському напрямку росіяни «сконцентрували максимум зусиль, щоб показати, що вони ще здатні на якісь наступальні дії після провалу Бахмутської операції, де наші війська перехопили ініціативу і тиснуть на ворога».

«На цьому напрямку ворог зосередив дуже потужне угруповання чисельністю більше ніж 100 000 особового складу, понад 900 танків, артилерійські системи, 370 реактивних систем залпового вогню. РФ сконцентрувала там десантні та найкращі мотопіхотні підрозділи. Як додаткові сили підтримки: бойовий армійський резерв (БАРС), територіальні війська, приватні компанії, штурмові роти «Z». Вони зосереджуються, щоб прорвати нашу оборону. Але наші воїни стійко тримають оборону, не дають ворогу остаточно перехопити ініціативу, завдають йому постійних ударів. За цю добу ворог 543 рази бив по нас різними системами артилерії, здійснив 14 авіанальотів та сім штурмів», — розповів полковник в етері телемаратону пише АрміяInform.

Нагадаємо, що про російський наступ на Харківщині 16 липня повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Ворог два дні поспіль активно наступає на куп‘янському напрямку на Харківщині. Ми в обороні. Тривають запеклі бої, положення сторін змінюються кілька разів на добу», — казала вона.