Мешканець Черкас планував підірвати залізницю

черкаси

За 100-200 доларів черкащанин передавав росіянам дані про переміщення військової техніки, наданої іноземними партнерами, та «зливав» локації систем протиповітряної оборони ЗСУ.

Також він планував підірвати залізницю під час переміщення військової техніки для чого шукав тротил, повідомили у Службі безпеки України.

Співробітники СБУ затримали зловмисника «на гарячому» під час чергової спроби передачі розвідувальної інформації російським кураторам через анонімний чат, де закріплював фото українських об’єктів з прив’язкою до місцевості та робив позначки на електронних картах.

При обшуку за місцем його проживання виявлено мобільний телефон із доказами листування з агресором, а також банківські картки, куди надходили гроші з РФ.

Затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення застави. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 12 років в'язниці.

Нагадаємо, що 5 червня у Києві до п'яти років позбавлення волі засудили адміністратора Telegram-канал «Повістки» за перешкоджання законній діяльності ЗСУ — розповсюдження інформації з обмеженим доступом — відомостей про місця здійснення представниками ТЦК покладених на них законодавством України заходів з оповіщення військовозобов'язаних.