Як зробити снайперську гвинтівку (ВІДЕО)

Savage 110 Custom Automatic ARC 2.3 кал. 338 LM

Проєкт з будівництва високоточної гвинтівки у калібрі 338 Lapua Mag, що був реалізований після початку широкомасштабного вторгнення російських загарбників в Україну.

Відео оприлюднене YouTube-каналом «ІБІС Зброя та Полювання».

Карабін Savage 110 Custom Automatic ARC 2.3 в кал. 338 LM створений спеціально для стрільби на далекі та наддалекі дистанції.

Матчевий ствол Shilen довжиною 28" виготовлений з нержавіючої сталі, крок нарізів — 1:9". Наявність дульної різьби 5-8"/24 дає можливість встановлювати різноманітні дульні пристрої, такі як ДГК або саундмодератор.

Затворна група — Savage Long Action. Замикання відбувається за традиційною для карабінів Savage схемою — за сталеву ствольну коробку двома бойовими упорами «плаваючої» личини затвора.

У карабіні використано фірмовий ударно-спусковий механізм Savage AccuTrigger™, що дає змогу оптимально відрегулювати зусилля спуска, а також унеможливлює випадковий спуск.



Однією з найважливіших складових будь-якого високоточного комплексу є шасі. У цій моделі — це шасі Automatic ARC 2.3, яке дає змогу повністю адаптувати карабін під стрільця. Шасі Automatic 2.3 має жорстку суцільнометалеву конструкцію, створену методом фрезерування з алюмінієвого сплаву марки 7075-Т6 з анодуванням. На цівці розташована монтажна система Magpul M-LOK для кріплення аксесуарів. На ствольній коробці передбачена планка Picatinny з нахилом 20 МОА для встановлення оптичних приладів.

Складаний приклад скелетної конструкції фіксується в складеному положенні. Регулювання довжини приклада і висоти щоки здійснюються без використання інструментів. Потиличник виконаний з матеріалу Derlin і має як регульовану висоту, так і регульований кут нахилу. У нижній частині приклада передбачені два посадкових місця під коротку планку Picatinny — для кріплення монопода. Пістолетне руків'я FAB Defense Gradus забезпечує впевнене утримання зброї. Руків'я виготовлене з полімеру з текстурованою прогумованою фактурою.

Живлення карабіна здійснюється зі знімних коробчастих магазинів формату AICS, підтримуються магазини стандарту АІ 338. До комплекту входить два металевих магазини MDT AICS 3.850" місткістю 5 патронів.