Мінцифри забирає повноваження у Держспецзв'язку

у сферах електронних комунікацій та радіочастотного ресурсу

Уряд підтримав розширення повноважень Мінцифри з 1 вересня 2023 року — міністерство стане центральним органом у сферах електронних комунікацій та радіочастотного ресурсу.

Повноваження заберуть у Держспецзв’язку. Ця служба натомість зосередиться на захисті критичної інфраструктури, повідомив віце-прем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Ми продовжимо відновлювати інтернет і зв’язок на деокупованих територіях, впроваджувати 5G, працювати над приєднанням до роумінгу з країнами ЄС, спрощувати ведення телеком-бізнесу, бронювати працівників телеком-компаній та тотально знищувати бюрократію. Маємо чіткий план та досвід. Адже від створення Мінцифри розвиток телекому — один із топпріоритетів. Наша ціль — забезпечити якісним звʼязком та інтернетом 95% населення країни. Попереду багато роботи. Дякую Уряду за довіру», — йдеться у повідомленні.

Згідно з чинним законодавством, Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку) є державним органом, який призначений для забезпечення функціонування і розвитку державної системи урядового зв’язку, Національної системи конфіденційного зв’язку, формування та реалізації державної політики у сферах криптографічного та технічного захисту інформації, кіберзахисту, поштового зв’язку спеціального призначення, урядового фельд’єгерського зв’язку, активної протидії агресії у кіберпросторі, а також інших завдань відповідно до закону.