Rheinmetall продав двом країнам 3000 машин для ССО за 1,9 млрд євро

Rheinmetall Caracal

Збройні сили Німеччини та Нідерландів уклали контракт з Rheinmetall на постачання до 3058 аеромобільних платформ Caracal. Вартість багаторічного контракту склала 1,9 мільярда євро

Рамковий контракт передбачає постачання 2054 автомобілів Німеччині та 1004 для Нідерландів. Наразі вже розміщене перше «тверде» замовлення на 1508 автомобілів вартістю близько 870 мільйонів євро. Для фінансування проєкту Німеччина залучає спеціальний фонд, створений минулого року для переоснащення Бундесверу.

Caracal є продуктом партнерства між Rheinmetall, Mercedes-Benz AG і Armored Car Systems GmbH. Постачання перших пробних партій заплановано на початок першого кварталу 2024 року, а початок серійного постачання заплановано на початок 2025 року.



Повнопривідний автомобіль 4x4 Caracal — це мобільна платформа, спеціально розроблена для потреб аеромобільних формувань і сил спеціальних операцій.

Rheinmetall Caracal

Caracal базується на готовому комерційному шасі нової серії G-моделі 464 від Mercedes-Benz. Таким чином, у майбутньому Rheinmetall зможе запропонувати користувачам у всьому світі перевірену, технічно зрілу платформу, яка забезпечує матеріально-технічну підтримку протягом тривалого терміну служби автомобіля.

«Разом із нашими партнерами Mercedes-Benz AG і Armored Car Systems GmbH ми готові до повномасштабного великосерійного виробництва», — зазначає д-р Бйорн Бернхард, керівний директор Rheinmetall Landsysteme GmbH. «Остаточне складання всіх німецьких і голландських автомобілів відбуватиметься на нашому заводі в Еде в Нідерландах і на VDL Special Vehicles BV в Ейндховені, нашій партнерській компанії. Наявність двох місць збирання дозволить нам швидко розширити виробництво», — зазначає Бернхард.