Rheinmetall за 12 тижнів відкриє в Україні танковий завод і забезпечить 60% потреби ЗСУ в артснарядах

танк

Найбільший німецький виробник зброї також навчатиме українців обслуговувати танки та іншу броньовану техніку, виготовлену на заводі, який буде розташований у західній частині країни.

Про це повідомив гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер в ексклюзивному інтерв’ю CNN.

Видання нагадує, що на початку цього року компанія повідомила газеті Rheinische Post, що сподівається відкрити в Україні завод вартістю 200 мільйонів євро (218 мільйонів доларів), який зможе виробляти близько 400 танків на рік.

У четвер, 6 липня, Паппергер заявив що український завод вироблятиме за ліцензією та ремонтуватиме бронетранспортери Fuchs. Rheinmetall (RNMBF) буде управляти заводом у партнерстві з Укроборонпромом, українською державною оборонною групою, якій також належатиме це підприємство.

«Українці повинні допомогти самі собі — якщо їм завжди доведеться чекати допомоги від європейців чи американців впродовж наступних 10, чи 20 років… це неможливо», — сказав він.



Колишній президент Росії Дмітрій Медведєв, близький соратник нинішнього президента Владіміра Путіна, заявив, що Росія у відповідь завдасть удару по будь-якому об’єкту Rheinmetall, створеному в Україні, повідомляє Reuters.

Паппергер вважає, що фабрику можна захистити від російського нападу.

«Зараз [в Україні] є багато заводів, які виробляють продукцію військового призначення. Це просто ще один — і ми також можемо захистити його», — сказав він.

Втім, за словами Паппергера, наразі більш пріоритетним завданням ніж створення додаткової кількості танків є постачання більшої кількості боєприпасів. Тому наступного року Rheinmetall збільшить щорічне виробництво артилерійських снарядів зі 100 000 до 600 000, і значна частина цього додаткового виробництва буде призначена для доставлення в Україну.



Теоретично, додав він, Rheinmetall може забезпечити постачання 60% артилерійських боєприпасів, які потребує Україна.

Минулого тижня німецькі законодавці попередньо погодилися придбати у Rheinmetall боєприпасів на суму 6 мільярдів євро (6,5 мільярдів доларів), причому частину з них зарезервовано для України, сказав Паппергер.

І якщо до війни в Україні Rheinmetall міг витратити два-три роки на укладання угоди з урядом, то зараз угоди укладаються лише за чотири місяці. «Це змінює правила гри», — сказав він.