Перший Хрест Сил спецоперацій отримав Віктор Хоренко

Хрест Сил спецоперацій

Вперше в історії вручено нову заохочувальну відзнаку Міністерства оборони України для воїнів спецпризначенців — медаль «Хрест Сил спеціальних операцій».

Нагороду отримав командувач Сил спеціальних операцій Збройних Сил України бригадний генерал Віктор Хоренко, повідомляють в оборонному відомстві.

Нагадаємо, що цю відзнаку введено наказом Міноборони № 392 від 21 листопада 2022 року, яким було повністю оновлено систему відомчих заохочувальних відзнак оборонного відомства, про що писали Ukrainian Military Pages.

Відзнакою — медаль «Хрест Сил спеціальних операцій» — нагороджуються військовослужбовці та працівники Сил спеціальних операцій Збройних Сил України за бездоганну службу (працю), старанність, розумну ініціативу, високі особисті досягнення у службовій (трудовій) діяльності, відмінні особисті показники у бойовій підготовці, видатні заслуги та значний особистий внесок у справу розвитку Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Хрест Сил спеціальних операцій

Зауважимо, що не слід плутати відзнаки Мініоборони із запровадженою у грудні 2021 року нагородною системою Головнокомандувача Збройних Сил України.