300 поранених воїнів перевели у ТЦК Полтавщини

ТЦК Полтавщини

У територіальних центрах комплектування Полтавщини служать понад триста військових, яких після поранень визнали військово-лікарськими комісіями обмежено придатними до служби.

Про це на брифінгу повідомив речник Полтавського обласного ТЦК Роман Істомін.

За його словами загалом понад 300 обмежено придатних воїнів наразі служить у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) Полтавської області. Понад 90% з них тримали травми у боях й за станом здоров’я не можуть повернутися до тих службових обов’язків, які виконували до поранення.

Представники ОТЦК та СП зазначили, що ці військовослужбовці беруть участь у заходах оповіщення військовозобов'язаних у рамках загальної мобілізації, зокрема у врученні повісток.

Нагадаємо, що наразі триває перевірка діяльності всіх начальників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Водночас на посади у ТЦК та СП призначають поранених бойових офіцерів, які, як очікуються, скасують всі незаконні «відстрочки» надані хабарниками несвідомим громадянам, що намагаються ухилитися від мобілізації.