Засуджено студента, який створив Telegram-канали про вручення повісток

Telegram-канали про вручення повісток

Івано-Франківський міський суд виніс вирок студенту 5 курсу Чернівецького національного університету, який створив декілька телеграм-каналів, де публікували інформацію про місця роздавання повісток.

Суд встановив, що обвинувачений своїм діями чинив перешкоди законній діяльності Збройних Сил України в особливий період, повідомляє видання «Новини Буковини».

«Житель с. Мигового Вижницького району Чернівецької області, знаючи, що діяльність територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки щодо мобілізаційних заходів викликала широкий резонанс в суспільстві, у тому числі й серед осіб, які мають намір ухилитися від мобілізації або не виявляють бажання бути призваними на військову службу, а у соціальних мережах виник посилений попит на поширення інформації про діяльність ТЦК та СП, умисно, з корисливою метою, вирішив перешкодити законній діяльності Збройних Сил України під час здійснення ними призову на військову службу в особливий період», — йдеться у вироку суду.



Для цього студент створив ряд телеграм-каналів, в яких публікував інформацію про місця і час проведення оповіщення військовослужбовцями ТЦК ЗСУ. Зокрема, йдеться про канали, які працювали на території Івано-Франківщини, Чернівецької та Одеської областей. Корисливий мотив полягав в отриманні прибутку за розміщення у каналах рекламних повідомлень.

«Своїми діями обвинувачений інформував цільову аудиторію з-поміж громадян України, які ухиляються від призову мобілізації й військового обліку, про місця виконання службових обов'язків співробітниками ТЦК на території м. Івано-Франківська та області, що об'єктивно перешкоджало законній діяльності відповідних підрозділів ЗСУ», — йдеться у вироку.

Суд, врахувавши визнання провини, каяття обвинуваченого та активну допомогу у розкритті кримінального правопорушення, присудив йому штраф 110 500 гривень.



Нагадаємо, що у червні до п'яти років позбавлення волі, за перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України, засудили киянина, який вів Telegram-канал «Повістки» та розповсюджував інформацію про роботу військовослужбовців ТЦК. Суд зазначив, що його дії сприяли відмові громадян від виконання своїх конституційних обов'язків в особливий період та зривають своєчасне комплектування ЗСУ поповненням.