ДБР перевіряє всіх хто оформив інвалідність у 2022-2023 роках

влк

РНБО під головуванням Президента розглянула роботу ВЛК та МСЕК, в результаті перевірять всіх хто оформив інвалідність чи був «списаний» по здоров'ю після 24 лютого 2022 року.

«Триває перевірка військово-лікарських комісій (ВЛК) по всій країні. Потрібно перевірити значний масив рішень щодо інвалідності та непридатності до військової служби, які були ухвалені після 24 лютого. Сьогодні на РНБО була представлена відповідна статистика. Є приклади областей, де після лютого минулого року вдесятеро зросла кількість зняття з військового обліку через рішення ВЛК. Абсолютно зрозуміло, що це за рішення. Корумповані рішення. Та й у межах кримінальних проваджень, які тривають зараз щодо працівників ВЛК та МСЕК, видно ще краще, скільки рішень могло бути сфальшовано. Вже є чітко встановлені правоохоронцями необґрунтовані рішення ВЛК. Зафіксовані конкретні докази. Хабарі від 3 до 15 тисяч доларів. Винні будуть відповідати», — повідомив Володимир Зеленський за результатами засідання Ради нацбезпеки і оборони.

Також за словами президента, окремо проаналізують список тих, хто громадян хто виїхав за кордон завдяки сумнівним рішенням ВЛК. Насамперед завдяки рішенням тих, хто вже спійманий на хабарях. Ідеться щонайменше про тисячі осіб.

Мета перевірок як ВЛК, так і ТЦК — змінити систему так, щоб не можна було «відкупитися» від мобілізації. Воювати Україні доведеться ще довго, і з часом призов має торкнутися кожного.

Нагадаємо, що з вересня Збройні Сили України починають формувати десять нових механізованих бригад, які увійдуть до бойового складу ЗСУ у 2024 році.