ДБР підозрює депутатів в ухиленні від військової служби

206

Рік не з'явилися на службі — ДБР повідомило про підозру в ухиленні від служби чотирьом військовослужбовцям 241-ої бригади ТрО, троє з яких є депутатами Київської міськради.

Йдеться про депутатів Ігоря Хацевича та Олега Левченка від депутатської фракції Політичної партії «Європейська солідарність», а також Михайла Терентьєва від фракції «УДАР».

«Встановлено, що солдати однієї з військових частин, троє з яких мають статус столичних депутатів, а ще один – помічник депутата Київради, впродовж року не з’являлись на військову службу», — йдеться у заяві Державного бюро розслідувань.

206

Зазначається, що підозрювані оформили собі відрядження до Київської військової державної адміністрації. При цьому депутати отримували грошове забезпечення у військовій частині, де нібито проходили службу.

Військовослужбовці підозрюються в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України). Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

У партії «Європейська солідарність» заявили, що «ухилянти переслідують добровольців».

Сьогодні, до річниці призначення Татарова і за його вказівкою, слідчі ДБР оголосили звинувачення депутатам нашої фракції Олегу Левченку та Ігорю Хацевичу, які проходять службу в одній з військових частин Києва і нещодавно повернулися зі Словʼянська.

Пред’явивши підозру цим військовослужбовцям, ДБР вийшло як за рамки Закону, так і здорового глузду.

Ми підкреслюємо, йдеться про наших колег-добровольців, які з перших годин повномасштабної агресії 24 лютого 2022 року взяли до рук зброю, записалися у 206 батальйон Територіальної оборони й стали на блокпостах на захисті Києва.

Тобто звинувачення стосується періоду, коли загроза для столиці минула і ці військовослужбовці отримали НАКАЗ командира відбути у розпорядження ВЦА Києва. І цей наказ виконувався, бо не був скасований до їхнього переведення в інший батальйон 29 березня 2023 року.

Прикметно також, що саме ДБР, співробітники якого за добу до повномасштабного вторгнення спалили всі документи та звалили з Києва в район Личаківського суду Львова, не бачить тих депутатів місцевих рад і колишніх чиновників влади, які реально ні дня не служили в ЗСУ, а звинувачує в «ухилянні від військової служби» реальних військовослужбовців-добровольців!