Rheinmetall відкрила свій новий завод

Rheinmetall

Німецька компанія Rheinmetall 18 серпня офіційно відкрила новий завод, що вироблятиме бойові машини піхоти Lynx, які в компанії вважають найсучаснішими БМП у світі.

Нове виробництво розміщується в угорському місті Залаегерсег (Zalaegerszeg).

«Відкриття нового заводу Rheinmetall у Залаегерсегу є значним кроком для нашої компанії та ознакою наших тісних зв’язків з урядом та збройними силами Угорщини, партнера ЄС та країни-члена НАТО», — заявив Армін Паппергер, голова виконавчого комітету правління Rheinmetall AG. — Сотні людей працюють разом тут щоб виробляти першокласні військові системи для Збройних сил Угорщини, а також для експортних клієнтів».

Rheinmetall відіграє важливу роль в угорській програмі переоснащення збройних сил Zrínyi 2026. Зокрема Міністерство оборони Угорщини уклало з Rheinmetall контракт на постачання гусеничних і колісних бойових броньованих машин.

Контракт охоплює 209 бронемашин Lynx KF41 у семи варіантах, а також 18 машин підтримки, включаючи броньовані евакуаційні машини Büffel/Buffalo 3 (Bergepanzer 3), а також 38 військових вантажівок. Крім того, контракт включає такі продукти та послуги, як тренажери; навчання та інструктаж; початковий запас запасних частин і технічне обслуговування.

Lynx KF41

На першому етапі виробництва в Угорщину буде поставлено 46 Lynx, у варіантах БМП або командирських машин, а також дев’ять БРЕМ Bergepanzer 3, усі з яких будуть виготовлені в Німеччині. Поставка вже почалася, перші машини надійшли до Угорщини 14 жовтня 2022 року. На другому етапі спільне підприємство вироблятиме в Угорщині ще 172 бронемашини Lynx і різні машини бойової підтримки.

БМП Lynx «Рись» була вперше представлена у 2016 році на виставці Eurosatory, через два роки була показана «важча» версія KF41. Основним озброєнням БМП є башта LANCE з 30 або 35-мм гарматою та пусковою установкою ПТРК, яка може бути оснащена відповідно до вимог замовника. БМП розроблена з використанням сучасних технологій, що підвищують захист машини (модульна броня, активні системи) та ситуаційну обізнаність.

БМП Lynx Фото: Rheinmetall

Нагадаємо, що на початку липня 2023 року гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер заявив, що німецька компанія за 12 тижнів відкриє в Україні танковий завод, а також планує забезпечити до 60% потреби Збройних Сил України в артснарядах.