Маємо бути чесними: війна затягнеться на роки, — Віцепрем’єр

war Фото: Laura Boushnak/NYT

До українських урядовців приходить розуміння, що людям треба сказати правду — війна з РФ не завершиться цього року, чи наступного — шлях до перемоги буде довгим та важким, тож українцям слід налаштуватися на тривалу боротьбу.

Про це у своєму телеграм-каналі написала Віцепрем’єр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Маємо бути чесними. У цій війні шлях до перемоги буде довгим та важким. «2-3 тижні», «до кінця року», «наступної весни» — все це неправда.

Маємо налаштуватись на тривалу боротьбу. Громадяни та влада — всі мають налаштуватися до тривалої й важкої війни. І тільки тоді ми переможемо.

Що робити?

Кожен на своєму місці:

1. Налаштовуємось на марафон, а не на спринт, на бій з дванадцяти раундів, а не з трьох.

2. Беремося тільки за реалістичні речі, не витрачаємо ресурси та час на те, що «не злітає».

3. Тримаємо фокус на головних речах, ігноруємо решту. Маємо звикнути жорстко тримати пріоритети та не розпорошуватись.

4. Корупція — держзрада. Якщо не жорстко, то не спрацює.

5. Політиканство та горлопанство — мораторій. Чвари — після війни.

Не думаємо про потім. Робимо максимум тут і зараз. Спокійно. День за днем. І підтримуємо один одного. Це теж важливо. Саме тому ми встояли минулого року. Саме тому ми, зрештою, переможемо.



Нагадаємо, що ветеран полку «Азов», командир 2-го штурмового батальйону 3-ї штурмової бригади ЗСУ Дмитро Кухарчук заявив, що війна триватиме не менше п'яти років, і Україну чекає провал безглуздої політики пропаганди та приховування від населення правди про війну.

Аби уникнути провалу з набором поповнення для армії, яка щоденно зазнає втрат, Володимир Зеленський вирішив замінити всіх обласних начальників територіальних центрів комплектування ЗСУ. Нові керівники мають зробити мобілізацію більш жорсткою через викорінення корупції — призов має охопити всіх тих, хто наразі «відкупився».