Залужний призначив начальника Львівського ОТЦК

Залужний призначив начальника Львівського ОТЦК

Герой України полковник Денис Чаюк призначений наказом Валерія Залужного начальником Львівського ОТЦК та СП. До цього він був заступником командира 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Про це повідомила Служба звʼязків з громадськістю Львівського обласного ТЦК та СП.

Денис Валентинович Чаюк (народився 13 лютого 1982 року) — полковник, учасник російсько-української війни. Герой України.

Виконував бойові завдання під час проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на сході України. Брав участь у боях за Луганський аеропорт і Дебальцеве.

24 лютого 2022 року зустрів на одному з полігонів Дніпропетровської області.

25 лютого, подолавши понад 200 км, батальйонна тактична група під його командуванням закріпилася на північних околицях м. Мелітополь Запорізької області. Дві доби він зі своїми бійцями стримував просування ворожих колон у напрямку Запоріжжя та забезпечував відхід з міста підрозділів Національної гвардії України.

Пізніше батальйонна тактична група відійшла на лінію оборони Василівка—Токмак, а через дві доби — на лінію Кам’янське—Оріхів. Там знову бійці стримували натиск ворога.

22 березня під час визволення с. Малинівка Пологівського району Запорізької області отримав поранення від ворожої гранати, з його ноги вилучили 18 осколків.

У квітні 2022 року Президент України Володимир Зеленський, за особисту мужність та результативність у боях з окупантами, присвоїв Денису Чаюку звання Героя України.