ДССЗЗІ хоче мобілізувати більше військових до своїх лав

ДССЗЗІ

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації (ДССЗЗІ) України хоче залучити більше військовослужбовців до своїх лав, тому просить Верховну Раду зняти обмеження щодо кількості військових у службі.

Відповідний законопроєкт № 9666 зареєстрований 1 вересня.

У пояснювальній записці зазначається, що з початком війни на ДССЗЗІ покладені додаткові функції, зокрема виконання повноважень Уповноваженого органу у сфері захисту критичної інфраструктури України, участь в експериментальному проєкті закупівлі вітчизняних безпілотників (проєкт «Армія дронів»), крім того, військовослужбовці служби відряджаються в оперативне управління Генерального штабу ЗСУ, а значна кількість залучається до бойового чергування в пунктах управління Держспецзʼязку та до інших бойових та спеціальних завдань.

Значно збільшений обсяг завдань вимагає збільшення кількості військовослужбовців у ДССЗЗІ. Водночас встановлена законом гранична чисельність військовослужбовців, призводить до обмеження можливості виконання ними інших завдань і функцій, до яких не можуть бути залучені державні службовці та працівники.

Законопроєктом пропонується виключити зі статті 1 Закону України «Про загальну чисельність Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України» слова і цифри «у тому числі 6095 військовослужбовців», що «надасть Кабінету Міністрів можливість своєчасно приймати рішення про зміну граничної чисельності військовослужбовців в Держспецзвʼязку в рамках встановленої законом загальної чисельності з урахуванням нагальних потреб».

Відповідні повноваження Уряду надані частинами 4 та 5 Закону України «Про Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України»:

Загальну чисельність Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України затверджує Верховна Рада України за поданням Кабінету Міністрів України, а граничну чисельність працівників, у тому числі військовослужбовців, затверджує Кабінет Міністрів України.