Могилів-Подільський загін ДПСУ відмічено за мужність

24 прикз

Стрічкою до Бойового Прапора «За мужність та відвагу» відзначено 24-й прикордонний загін імені Героя України старшого лейтенанта Вячеслава Семенова Держприкордонслужби України.

В Указі Президента України № 633/2023 від 29 вересня йдеться, що частину відзначено з метою гідного вшанування мужності та героїзму, виявлених під час захисту державного суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України.

Могилів-Подільський прикордонний загін (військова частина 2193) було створено наказом Голови Державного комітету у справах охорони державного кордону України — командувача Прикордонних військ України від 4 травня 1992 року № 39. У 1998 році загону було вручено Бойовий Прапор. 23 серпня 2017 року, згідно з Указом Президента України № 233/2017, загін отримав ім'я Героя України старшого лейтенанта Вячеслава Семенова.

Прикордонний загін охороняє ділянку протяжністю 191 км державного кордону в межах Могилів-Подільського та Тульчинського районів Вінницької області. 141,2 км — по річці Дністер з республікою Молдова; 49,5 км — на Центральній ділянці українсько-молдовського кордону.

Під час АТО та після початку повномасштабного вторгнення російських загарбників прикордонники загону стали залучатися до відбиття агресії на сході України.