Бойовим частинам дали дозвіл самостійно витрачати до 10 млн грн з благодійних рахунків UNITED24

ЗСУ

Уряд дозволив перераховувати до 10 млн грн з благодійних рахунків UNITED24 напряму військовим частинам, які ведуть бойові дії. Раніше ці кошти могло витрачати лише Міноборони.

Відповідна Постанова Кабінету Міністрів України № 1249 набула чинності 28 листопада.

Документом внесені зміни до Порядку використання рахунків для залучення добровільних внесків (благодійних пожертв) на підтримку України UNITED24.

Цей Порядок визначав, що надходження на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил, мало право витрачати Міноборони, або за погодженням з ним СБУ, МВС, Нацполіція, Адміністрація Держприкордонслужби, ДСНС, Нацгвардія, Адміністрація Держспецзв’язку та інші державні органи задіяні у відсічі збройної агресії проти України, для задоволення потреб їх підрозділів та подолання наслідків збройної агресії.

Відтепер кошти (до 10 млн грн на рік) можуть бути перераховані безпосередньо на рахунки бойових військових частин, які будуть використовуватися ними для задоволення першочергових потреб.

Для цього Порядок доповнено наступними пунктами:

«Кошти із спеціального рахунка для збору коштів на підтримку Збройних Сил за погодженням з Міноборони можуть перераховуватися військовим частинам Збройних Сил, інших військових формувань, підрозділи яких ведуть воєнні (бойові) дії на лінії бойового зіткнення, у розмірі, що не перевищує 10 000 тис. гривень на календарний рік для однієї військової частини, та використовуватися зазначеними військовими частинами для задоволення першочергових потреб.

Військові частини, що отримали кошти із спеціального рахунка для збору коштів на підтримку Збройних Сил відповідно до абзацу третього підпункту 1 пункту 3 цього Порядку, інформують головного розпорядника бюджетних коштів, до мережі якого вони включені, про отримання та використання таких коштів».