ЗСУ потребують 20 тисяч нових солдатів щомісяця

ЗСУ

Керівництво Збройних Сил України поінформувало, що до армії необхідно мобілізовувати не менше 20 тисяч громадян на місяць.

Про це повідомила заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла у фейсбук. Крім того, вона заявила, що військові не мають плану дій на 2024 рік і закликала керівництво ЗСУ піти у відставку.

Нагадаємо, що у серпні Ukrainian Military Pages писали, що Україні необхідно щомісяця призивати на військову службу щонайменше 10 тисяч осіб для того, щоб просто втримувати чисельність Сил оборони на існуючому рівні.

«Лише для того, що компенсувати втрати вбитими та пораненими, а також замінити військових, які звільняються зі служби за станом здоров'я, віком та сімейними обставинами щомісяця необхідно призивати до лав Сил оборони близько 10 тисяч осіб. Це без урахування створення нових частин чи підготовки резервів», — повідомило UMP джерело у Генеральному штабі ЗСУ.

Згідно з відкритими офіційними джерелами загальна чисельність Сил оборони України перевищує мільйон осіб, з них у Збройних Силах України — понад 800 тисяч осіб.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов на брифінгу у серпні повідомляв, що росія щомісяця призиває на військову службу близько 20 тисяч осіб.