Залужний має піти у відставку, — Мар'яна Безугла

Залужний

Заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла заявила, що керівництво Збройних Сил України має піти у відставку

За її словами, Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний не зміг надати план задуму на 2024 рік. Про це вона написала у фейсбук.

«Ні великий, ні маленький, ні асиметричний, ні симетричний. Військові просто сказали, що їм треба забирати не менше 20 тисяч громадян на місяць. Ця проблема наростала влітку, як на Ставці, так і в Парламенті при плануванні бюджету на 2024», — написала народна депутатка.

Також Безугла не розуміє чому ЗСУ формують нові бригади.

«Ми питали, під що планувати? Як ви бачите війну? Чому створення бригади, а не доукомплектування тих що існують? Скільки коштуватиме бригада, нова бригада? Це ж ще нові штаби, що з бойовими підрозділами? Чи закладати кошти під ротацію і демобілізацію? Що з навчанням? Що з ротаціями? Чому у 2024 не закладена закупівля турнікетів взагалі, наприклад? Ви розумієте, що один загиблий коштує державі 15 млн грн, а турнікет типу САТ — в 10 тис. раз менше? Окрім трагедії загибелі як такої», — пише вона.

Як підсумок заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки закликає військове керівництво піти у відставку.

«Ця дискусія була непублічною, але напруження наростало і зараз ситуація така, що якщо військове керівництво не може надати НІЯКОГО задуму на 2024 рік, а всі їхні пропозиції щодо мобілізації зводяться до того, що треба більше людей без ЖОДНОЇ пропозиції зі змін СИСТЕМИ ЗСУ, то таке керівництво має піти», — наголошує Мар'яна Безугла.