Пентагон створить запас запчастин для українських F-16

16

Україна отримає винищувачі F-16 загальною вартістю майже мільярд доларів, але без запасу запасних частин вони можуть припинити літати вже за кілька місяців.

Про це заявив Вільям А. Лаплант, заступник міністра оборони США з питань придбання та підтримки, повідомляє сайт Пентагону.

«Ми не допустимо цього», — сказав він. «І саме тому, маємо переконатися, що якщо інші країни, які передають Україні свої літаки, не нададуть запчастини, їх нададуть Сполучені Штати».

Повідомляється, що Міноборони США вже бере участь у навчанні українських пілотів та технічного персоналу на F-16. США також вважають, що будуть готові забезпечити необхідні запасні частини для цих літаків.

Як тільки F-16 потраплять в руки українців, підтримка не припиниться. Потрібні будуть запасні частини, щоб гарантувати, що вони зможуть продовжувати літати й працювати.

Лаплант зазначив, що незалежно від того, що передається українцям — а США виділили 44,2 мільярда доларів на озброєння та боєприпаси з лютого 2022 року — важливо, щоб були доступні запасні частини для обслуговування цього озброєння.

«Що б ми не постачали українцям, необхідно надавати запасні частини на 90 днів — це практичне правило», — сказав він.