Рада може дозволити надсилати адмінпротоколи поштою

Рада може дозволити надсилати адмінпротоколи поштою

Верховній Раді пропонують врегулювати надсилання поштою адмінпротоколу особі, яка притягається до відповідальності, якщо протокол не було вручено особисто під розписку.

Законопроєкт № 10280 про внесення змін до статті 257 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) зареєстрував народний депутат Анатолій Бурміч.

У пояснювальній записці до проєкту зазначається, що стаття 254 Кодексу передбачає, що протокол про адмінпорушення, у разі його оформлення, складається не пізніше двадцяти чотирьох годин з моменту виявлення особи, яка вчинила правопорушення, у двох примірниках, один із яких під розписку вручається особі, яка притягається до відповідальності, водночас не врегульовано надсилання примірника протоколу поштою особі, яка притягається до відповідальності, якщо такій особі примірник протоколу не було вручено особисто під розписку.

«Очевидно, що наявність в особи, стосовно якої складено протокол, примірнику такого протоколу є обставиною, що впливає на можливості такої особи ефективно захищати свої права та законні інтереси. Враховуючи викладене, вбачається необхідність доповнення Кодексу нормою про надіслання примірника протоколу про адміністративне правопорушення поштою особі, яка притягається до адміністративної відповідності, якщо примірник протоколу не було вручено цій особі під розписку», — вважає автор законопроєкту.