ЦНАПи і центри зайнятості будуть направляти на ВЛК

ЦНАПи і центри зайнятості будуть направляти на ВЛК

Законопроєкт про мобілізацію передбачає, що на медичний огляд для призову на військову службу направлятимуть не лише ТЦК, а й центри надання адмінпослуг та центри зайнятості.

Про це йдеться у змінах, які пропонується внести до статті 21 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»:

Стаття 21. Матеріальне забезпечення громадян України у зв'язку з призовом або прийняттям на військову службу

2. Громадяни України для виконання обов’язків, пов’язаних із взяттям на військовий облік, направленням, призовом або прийняттям на військову службу, а також особи, які направляються центрами рекрутингу, центрами надання адміністративних послуг, центрами зайнятості, відповідними районними (міськими) територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки ... на медичний огляд (медичне обстеження в амбулаторних чи стаціонарних умовах), лікування, звільняються від роботи на час, необхідний для виконання зазначених обов’язків та перебування в лікувальному закладі охорони здоров’я, із збереженням за ними місця роботи, займаної посади і середньої заробітної плати.

Також згідно з прикінцевими положеннями законопроєкту, Кабінет Міністрів України, у місячний строк з дня опублікування нового закону, має забезпечити функціонування при ЦНАПах та центрах зайнятості рекрутерів для залучення на військову службу.

Текст законопроєкту № 10449, що зареєстрований 30 січня, доступний на сайті Верховної Ради.