ЗСУ випробовують «плавучі бронежилети» для спецпідрозділів

плавучі бронежилети

Міністерство оборони України розпочало випробування спеціальних модульних бронежилетів для потреб Військово-Морських Сил та інженерних військ Збройних Сил України.

Особливість такого бронежилета полягає в тому, що при контакті з водою спеціальний модуль реагує, і бронежилет спрацьовує як рятувальний, повідомляє оборонне відомство.

«До Міноборони надійшов запит на розробку такого спеціального модуля для бронежилетів. Головна задача — вберегти життя військовослужбовців на воді. Адже ми розуміємо, яку вагу на собі носить боєць, особливо, коли йдеться про спецпризначенців», — наголосив заступник міністра оборони Віталій Половенко.

Новий плавучий модуль розробляє Центральне управління розвитку супроводження матеріального забезпечення ЗСУ. До його створення залучили як іноземних, так і вітчизняних розробників. Планується, що такі модулі можна буде використовувати на всіх затверджених моделях бронежилетів ЗСУ.

«Наразі декілька зразків таких «плавучих бронежилетів» ми передали в частини для випробувань. Якщо цей етап буде успішним, ми розпочнемо лабораторні випробування», — сказав Віталій Половенко.